Historie

Mijn eerste kennismaking met zwemwater was in mijn 5e levensjaar en na het behalen van mijn B-diploma (6 jaar) werd ik door Jaap Tak al gevraagd om te komen zwemmen bij ZZ&PC De Devel in Zwijndrecht, de club waar ik nog steeds met veel plezier mijn wedstrijden zwem.

Al snel mocht ik mijn eerste wedstrijd zwemmen in Ridderkerk, maar inmiddels zijn de wedstrijden voor mij niet meer te tellen.

Toen in december 2012 mijn zicht snel achteruit ging merkte ik dat ook met het zwemmen en tijdens wedstrijden. Ik zwom steeds vaker tegen de kant en dat leidde zelfs tot meerdere gaten in mijn hoofd omdat ik de kant niet goed meer kon zien. Via de KNZB raakten we in contact met de bondscoach van het Paralympisch zwemmen, destijds Mark Faber, en die nodigde mij uit om naar Zeist te komen.

Eenmaal daar gezwommen mocht ik elke 3 weken langskomen en trainen met de Junioren Jeugd Selectie olv Tineke van Bentum en Uli van Us. Na de Junioren Jeugd Selectie kwam ik in de Johan Cruyff Selectie olv Jeanet Mulder en later Linda Huisjes. Mijn eerste internationale wedstrijd zwom ik met ZZ&PC De Devel in Denemarken in Esbjerg. Ondertussen heb ik de hele wereld overgevlogen voor wedstrijden en trainingsstages.

Per 1 januari 2019 zwem ik in het HPC olv Sander Nijhuis en later Bram Dekker. Dit is de nationale Paralympische Selectie. 
Bij het Paralympisch zwemmen zijn er 3 klasse voor slechtzienden:
S13: Dit is de klasse voor slechtzienden
S12: Dit is de klasse voor zeer slechtzienden
S11: Dit is de klasse voor blinden en zeer, zeer slechtzienden

Ondertussen zwem ik in de klasse S11. Hier is iedereen verplicht om met een geblindeerd brilletje te zwemmen.

Neem ook eens een kijkje op mijn Talentboek pagina