Historie

Mijn eerste kennismaking met zwemwater was in mijn 5e levensjaar en na het behalen van mijn B-diploma (6 jaar) werd ik door Jaap Tak al gevraagd om te komen zwemmen bij Zwemvereniging ZZ & PC De Devel, de vereniging waar ik nog steeds met veel plezier bij train en mijn wedstrijden bij zwem o.l.v. trainer Henk Bakker.

Al snel mocht ik mijn eerste wedstrijdje zwemmen in Ridderkerk en inmiddels zijn de wedstrijden voor mij niet meer te tellen!

2e geworden op de clubkampioenschappen 2008.

Omdat mijn zicht in december 2012 zo hard achteruit ging merkte ik dit ook bij het zwemmen en bij de wedstrijden. Steeds vaker zwom ik tegen de kant aan en ca. 4x zwom ik ook echt een gat in mijn hoofd omdat ik de kant dus niet goed zag. Via de KNZB kwamen wij in contact met de bondscoach Paralympisch zwemmen, toen nog Mark Faber, en nodigde mij uit om eens langs te komen in Zeist.

Een maal daar gezwommen mocht ik al snel vaker komen trainen, eerst nog om de 3 weken bij de Junioren Jeugd Selectie o.l.v. trainsters Tineke van Bentum en Uli van Us.

Na de Junioren Jeugd Selectie ben ik doorgeschoven naar de Johan Cruyff Selectie o.l.v. trainster Jeanet Mulder en later trainster Linda Huisjes. Mijn eerste internationale wedstrijd heb ik voor ZZ & PC De Devel gezwommen in Denemarken, de Esbjerg SwimCup. Inmiddels heb ik al in België, Engeland, Ierland, Schotland en Duitsland gezwommen. In april 2015 ben ik in Berlijn internationaal gekeurd.

Per 1 januari 2019 zwem ik bij het HPC o.l.v. Sander Nijhuis en Bram Dekker. Dit is de Nationale Paralympische selectie.

Bij het paralympisch zwemmen zijn er 3 categorieën voor slechtzienden:

S13 dan ben je slechtziend,

S12 dan ben je zeer slechtziend

S11 voor blinden en zeer, zeer slechtzienden.

In deze laatste categorie zwem je dan ook met een geblindeerde zwembril.

Ik zwem nu in de klasse S11.