Laatste nieuws

Januari 2024: Het eerste toernooi van het nieuwe jaar is de World Serie in Aberdeen (Schotland). Dit is voor ons de 2e en laatste kans om limieten te zwemmen voor de EK in april. Ik had tijdens de RQM al 5 limieten gezwommen en wilde er graag nog 2 aan toevoegen. De wedstrijd is best snel in het nieuwe jaar, na 3 weken trainen kan je geen toptijden verwachten. Ik heb wel goed gezwommen en ben met 5 gouden, 2 zilveren medailles en 2 limieten weer in het vliegtuig terug naar huis gegaan.


December 2023: Een succesvol NK Korte Baan! Ik heb 10 afstanden gezwommen, 10 finales, 10 gouden medailles, 9 Nederlandse Records, 8 Wereldrecords en 1 gebroken vinger…. Tijdens de laatste finale sessie heb ik bij afstand 2 van 4 mijn vinger gebroken bij het aantikken. Gelukkig hebben we met Kerst en Oud & Nieuw 1,5 week vrij dus gelukkig mis ik niet al te veel trainingen.


December 2023: De RQM zit er weer op! Dit was het eerste kwalificatiemoment voor de EK en de Paralympische Spelen. Ik ben erg blij met de resultaten aangezien ik op bijna alle afstanden net zo hard zwom als op afgelopen WK. Alle limieten voor de Paralympische spelen heb ik al gezwommen aangezien de WK met terugwerkende kracht een kwalificatiemoment was. Voor de EK heb ik nu 5 limieten gezwommen. De overige 2 limieten hoop ik in februari in Aberdeen (Schotland) te zwemmen.


November 2023: Het is bekend gemaakt dat het EK van 21 t/m 28 april 2024 gehouden word op Madeira. Ik heb goede herinneringen overgehouden aan mijn laatste bezoek 🙂


September 2023: We zijn deze maand weer begonnen met trainen. De maanden september en oktober staan in het teken van veel omvang om zo een goede basisinhoud te creëren voor dit seizoen. We zijn als team wel 3 dagen naar Parijs gegaan om sfeer te proeven en te kijken hoe het ervoor staat met het Paralympisch Dorp, waar het zwembad komt, etc. Een erg leuk weekend wat ervoor zorgt dat het nog meer begint te kriebelen.


Augustus 2023: Het WK zit erop, maar ik mag achteraf niet anders als tevreden zijn. Ik had gehoopt op iets snellere tijden en betere plaatsen, maar mag heel blij zijn dat ik met 3 maanden trainen zo goed heb kunnen presteren. Ik eindigde het WK met 2x goud, 3x zilver en 1x brons. Nu lekker genieten van mijn vakantie en op naar (hopelijk) een heel mooi Paralympisch jaar!


Juli 2023: 31 juli begint het WK en daarvoor zitten we op trainingskamp in Turlijke om ons optimaal voor te bereiden. 


Juni 2023: Het gaat elke week een stuk beter. Ik kan steeds langere stukken volhouden zonder dat mijn arm verkrampt. Tijdens het NK heb ik weer een stuk harder gezwommen als in Berlijn. Dit was de laatste wedstrijd voor de WK dus een fijn gevoel dat het steeds beter gaat.


Mei 2023: Ik mag eindelijk weer zwemmen! Ik heb helemaal geen last meer van mijn pols en mocht gelijk  naar Belijn voor een wedstrijd. De tijden kwamen niet in de buurt van mijn PR’s, maar ik ben blij dat ik weer pijnvrij kan zwemmen. Nu taak om zo snel mogelijk weer spierkracht terug te krijgen en ervoor te zorgen dat we in augustus op de WK in Manchester hard kunnen zwemmen.


April 2023: De pijn in mijn pols is nog niet over, waardoor we in overleg met de handchirurg hebben besloten om nog 2 weken extra rust te nemen. Erg jammer, maar beter iets langer rust dan dat we te vroeg gaan starten en ik last blijf houden.


April 2023: Het is officieel! ik ga in augustus mijn 3e WK zwemmen in Manchester. Ik heb mij gekwalificeerd op 7 afstanden, dus dat word weer een drukke week 🙂


April 2023: Een dag voor de EQM ben ik bij de handchirurg geweest omdat ik nog veel last had van mijn pols. Op de foto’s was niks te zien, maar uit de mei is gebleken dat ik mijn schippersbot (scaphoid) heb gebroken. Ik mag hem nu de komende weken niet belasten en hopen dat de pijn snel minder word. Helaas dus geen EQM voor mij, maar ik ben er wel om de rest van het team aan te moedigen.


Maart 2023: De World Series staan voor de deur! Dit betekend dat we 2 weken achter elkaar hard konden racen. De eerste week waren we in Lignano (Ita) en een week later in Sheffield (Eng). De races gingen niet helemaal zoals ik gehoopt/verwacht had. In Januari had ik een ongelukje tijdens de krachttraining waardoor we vermoeden dat ik een gekneusde pols heb. Het racen ging daardoor niet zoals gepland, maar ik ben wel blij dat ik deze 2 weekenden gemaximaliseerd heb wat ik op dit moment kan. Nu is het hopen dat de pijn in mijn pols snel afneemt zodat ik weer volle bak kan trainen en kan knallen tijdens de EQM in Eindhoven over een paar weken.


Januari 2023: We zijn met het team voor 2 weken op trainingsstage naar Lanzarote. Hier kunnen we wat extra vitamine D opdoen en in de Spaanse zon een mooie basis leggen voor de komende periode.


Januari 2023: Ik mocht vanuit NOC*NSF een week naar Tokio toe voor het Game Changer Project. Dit is een project waarbij NOC*NSF iets terug wilt doen voor de stad die de Olympische en Paralympische Spelen organiseert. In Tokio is het doel om meer te vertellen over hoe mensen met een beperking deel kunnen nemen aan de maatschappij en om te laten zien dat ze ook gewoon kunnen sporten. Een heel mooi initiatief en ik ben heel blij dat ik hier mijn steentje aan mag bijdragen. Ik heb een onwijs toffe week gehad waarin ik veel geleerd heb en dankbaar ben om op deze manier iets terug te kunnen doen voor de mensen in Japan voor het organiseren van de Paralympische spelen.


December 2022: Tijdens de ONK Korte Baan in Den Haag heb ik weer lekker gezwommen. De laatste finale sessie kon helaas niet doorgaan vanwege de code oranje die afgegeven werd vanwege het weer, maar veiligheid voor alles. Nu lekker bijtanken en even genieten van de familie met de feestdagen. De resultaten van de ONK vind u hier.


December 2022: Tijdens de RQM heb ik 5 limieten gezwommen voor de WK in Manchester. Ik voelde me op het einde niet helemaal fit meer, maar gelukkig toch nog de limieten gehaald. Over 2 weken hebben we nog de NK Korte Baan en daarna lekker vakantie. De resultaten van de RQM vind u hier.


November 2022: We hebben in Polen gezwommen bij de Polish Open. Een leuke wedstrijd, maar ik was iets minder tevreden met het resultaat. Nu weer een goed plan maken hoe we de komende maand ervoor gaan zorgen dat het over 4 weken bij de RQM wel goed gaat.


Oktober 2022: We zijn 2 weken op trainingsstage geweest naar Belek. Hier konden we lekker hard trainen en mooie stappen zetten in de Turkse zon.


September 2022: Lekker naar Stockholm geweest omdat we een weekje vakantie hadden. Nu weer vol trainen richting de RQM in december.


Juli 2022: Na 4 heerlijke weken vakantie zijn we weer begonnen met trainen. We beginnen het seizoen met een ‘zomertour’ waarin we op 6 verschillende locaties clinics gaan geven. Deze planning is te vinden op de site van de KNZB.


Juni 2022: Wat een WK was dit! Tijdens de kwalificatiemomenten de keuze gemaakt om te proberen om alle limieten te zwemmen en later te kijken of dit past in het programma. Daarna besloten om ze allemaal te zwemmen en het WK afsluiten met 5x goud en 2x zilver! Ik denk niet dat ik dit ooit nog kan overtreffen.


Mei 2022: Op 29 mei zijn we naar Portugal gevlogen om ons voorbereidende trainingskamp in Rio Maior af te werken. Vanuit Rio Maior vliegen we na 1,5 week door naar Madeira waar het echte werk kan beginnen!


April 2022: De eerste 2 weekenden van april stonden in het teken van WK kwalificatie. dit kon de eerste week in Berlijn en de tweede week in Eindhoven. Van de 7 limieten voor de WK had ik al 4 gezwommen in december. De andere 3 heb ik gelijk in Berlijn gezwommen wat betekend dat ik 7 (!) afstanden ga zwemmen tijdens de Wereldkampioenschappen op Madeira. Een druk programma, maar wel eentje waar ik erg naar uit kijk.


Maart 2022: Begin van de maand hebben we een wedstrijd in Lignano gehad waar we voor het eerst sinds de Paralympische Spelen weer tegen concurrenten geracet hebben. Het was fijn om weer te kunnen racen en een mooie wedstrijd vlak voor de kwalificatiemomenten in april.


Januari 2022: We hebben weer 3 heerlijke weken op Curaçao mogen trainen en wat was dit lekker! Ondanks het harde trainen ook nog een beetje kunnen genieten van het mooie weer. 


December 2021: Het WK Kwalificatiemoment is goed gegaan! Ik heb 4 limieten gezwommen en heb ik april nog 2 kansen om extra limieten te zwemmen. de uitslagen vind u hier.


December 2021: Van 3 tot en met 5 december was de ONK Korte Baan in Den Haag. Hier heb ik weer goed gezwommen met 5 wereldrecords op 5 afstanden. Dit beloofd wat voor het WK kwalificatiemoment over 2 weken!


November 2021: Wat gaaf!! Ik ben genomineerd voor zwemsporter van het jaar! Stemmen kan tot 24 november via deze link.


September 2021: Wat een beleving! voor het eerst ben ik naar de Paralympische Spelen geweest en ik kom terug met 3 gouden medailles!!! Wat zijn die Japanners toch een mooi en bijzonder volk. Ik ben erg dankbaar voor de hulp die ze ons gegeven hebben en bij het organiseren van de Spelen. De resultaten vind u hier.


Juni 2021: Dankzij JewelEar Gouda en Audiform heb ik weer super mooie oordoppen voor tijdens het zwemmen. Hierdoor kan ik zonder oorontstekingen alles blijven geven in het water! Foto’s van de oordoppen zijn te vinden op Facebook.

Naast oordoppen heb ik ook nieuwe tapstokken. Door de goede hulp van Wout van Leeuwen heb ik weer goede tapstokken die in de koffer mee gaan naar Tokio en dankzij Nijha heb ik mooie oranje balletjes voor op de tapstokken!


Juni 2021: Van 17-20 juni zwom ik de IDM in Berlijn. Ondanks dat ik niet elke race gegaan was zoals ik voor ogen had, ben ik toch tevreden. Veel leerpunten zodat we in Tokio nog harder kunnen en…. afgesloten met een Wereldrecord op de 200m wisselslag!!


Mei 2021: De 3 weken trainingsstage in Rio Maior gingen goed! De trainingsstage was tegelijkertijd met het EK waar wij niet aan deelnamen omdat we ons niet konden vinden in de coronaprotocollen. Wij hebben in Rio Maior zelf geracet en ik heb hier weer mooie punten uit mee kunnen nemen!


April 2021: TOKIO HERE I COME!!! Ik heb me gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen in Tokio. Na de EQM is bekend gemaakt welke zwemmers er naar de Paralympische Spelen toe gaan en ik ben er een van! Ik heb me gekwalificeerd voor 5 afstanden 🙂


Maart 2021: Het gaat steeds beter met mijn hielen! Ik kan steeds meer doen en harder trainen. Begin april staat de Eindhoven Qualification Meet (EQM) op de planning wat de laatste mogelijkheid is om nog limieten te zwemmen voor de Paralympische Spelen. Na de EQM weet ik pas zeker of ik naar de Spelen ga.


Februari 2021: De trainingsstage in Curacao is erg goed bevallen! 4 weken hard kunnen trainen en mijn voorraad vitamine D weer goed aan kunnen vullen. Helaas heb ik wel tijdens de laatste training beide hielen zwaar gekneusd, maar gelukkig kan ik wel blijven zwemmen!


December 2020: Na de RQM hebben wij te horen gekregen dat we in januari op trainingsstage gaan naar Curacao voor 4 weken. Ik kijk hier nu al erg naar uit!


December 2020: De Rotterdam Qualification meet ging erg goed! Ik heb tijdens dit toernooi onder het limiet gezwommen op de 100m vlinderslag en daarmee staat de teller nu op 5 limieten.  De resultaten vind je hier


November 2020: Er staat weer een officiële wedstrijd op de planning! Van 3 tot en met 6 december zwem ik de Rotterdam Qualification Meet. Tijdens dit toernooi hebben we de kans om limieten te zwemmen voor de Paralympische Spelen van volgend jaar in Tokio


Augustus 2020: Het meetmoment ging erg goed! Ik heb 400m vrije slag en 100m rugcrawl gezwommen. Op beide afstanden zat ik 1 seconde boven mijn tijd. Ik ben hier zelf erg tevreden mee aangezien ik niet optimaal heb kunnen trainen in verband met mijn gebroken vinger. Nu heb ik een week vakantie en daarna weer hard trainen voor de eerst volgende wedstrijd: ONK Lange Baan in Rotterdam in december.


Juni 2020: De maatregelen zijn weer iets versoepeld 🙂 Dit houd in dat wij nu met meerdere mensen in een baan mogen zwemmen, maar wel zolang we 1,5m afstand kunnen houden. Over ons wedstrijdprogramma is nog niet zo veel bekend. We hebben zelf testwedstrijden georganiseerd waar we tegen elkaar kunnen racen. In augustus hebben we een echt ‘meetmoment’ waarin we uitgerust een wedstrijd zwemmen en kunnen kijken hoe we ervoor staan.


Juni 2020: Ik heb tijdens de training verkeerd aangetikt en mijn vingen hierdoor gebroken. Ik zwem nu veel benen ipv hele slag, omdat de breuk in mijn vingen eerst goed moet helen. Ik heb nu een spalk om mijn vinger en mijn vingers zitten aan elkaar getapet zodat er minder druk op mijn vinger zit.


April 2020: We mogen weer zwemmen! Het kabinet heeft aangegeven dat de topsporters weer mogen trainen. We mogen trainen onder strenge voorwaarden. Zo zwemmen we nu met 1 persoon per baan, en moeten we in verschillende groepen starten. Het is nog niet ideaal, maar ik ben super blij dat we weer kunnen trainen!


Maart 2020: Er is besloten dat de Olympische en Paralympische dit jaar niet door zullen gaan., maar dat het verplaatst is naar 2021. Dit is natuurlijk erg jammer, maar gezondheid gaat voor alles. We blijven voorlopig ‘gewoon’ nog thuis trainen en een gaan een goed plan maken waardoor we in 2021 nog sterker zijn waardoor we nog harder kunnen zwemmen!


Maart 2020: NOC*NSF roept op om alle topsportfaciliteiten per direct te stoppen. Deze maatregel is genomen om de gezondheid van de topsporters te waarborgen ivm het Coronavirus. Het gevolg hiervan is dat we de komende 2 weken niet kunnen trainen, want alle zwembaden zijn gesloten. Dit betekend dat wij thuis nu per dag 2x  een mobiliteitstraining, 1x een krachttraining en 2x moeten fietsen op de hometrainer zodat we onze conditie op peil houden. 


Maart 2020: Aan het einde van de trainingsstage in Rio Maior was het voor ons even onrustig. Vanwege het Coronavirus was het de vraag of wij bij terugkomst in Nederland nog wel konden trainen na alle maatregelen die er al genomen waren. Uiteindelijk is er besloten dat we wel terug gingen, maar in Nederland zo goed als in quarantaine gaan. We hebben een strak infectieprotocol die wij moeten volgen om te voorkomen dat wij besmet raken met het Coronavirus.

Naast het besluit om terug te gaan heeft de KNZB ook Swim Cup Den Haag en Swim Cup Eindhoven afgelast. Dit betekend dat hiermee het laatste kwalificatietoernooi niet doorgaat. Er wordt door de KNZB druk gezocht naar een nieuw kwalificatiemoment. Dit kan tijdens een toernooi in Nederland zijn, maar ook tijdens een toernooi in het buitenland. Afwachten dus…


Februari 2020: Vanwege het Coronavirus heeft de Italiaanse regering besloten dat alle sportevenementen in Noord-Italië worden afgelast. Dit heeft als gevolg dat wij niet naar de wedstrijd gaan in Lignano, maar dat wij in Amersfoort zelf een trainingswedstrijd houden. Deze wedstrijd is goed gegaan, mijn tijden waren niet geldig omdat het geen officiële wedstrijd was, maar lagen rond/onder mijn beste tijden. 

We vliegen nu vanuit Nederland direct naar Portugal voor de 2 weekse trainingsstage in Rio Maior.


Januari 2020: De trainingsstage in Zuid-Afrika is goed verlopen! We hebben hard kunnen trainen onder de warme Zuid-Afrikaanse zon, 30-35 graden. Het was 2 dagen zo warm (39 graden) dat we tijdens de training op de kant moesten komen om jezelf met ijsblokjes af te laten koelen. We hebben 2 weken naast het team van Energy Standard getraind, waar onder andere toppers zwemmen als Chad Le Clos, Sarah Sjöström en Florent Manaudou. Super gaaf !


December 2019: Wat een gave actie! Spar Heerjansdam verkoopt nu appeltaarten waarmee je mij kan sponsoren. Van elke appeltaart die er verkocht wordt, gaat er een deel ter sponsoring naar mij! Deze actie loopt tot en met maart.


December 2019: Op de Swimcup Amsterdam was ik op 3 afstanden ingeschreven maar hebben we mij de laatste dag afgemeld omdat ik te veel hoofdpijn kreeg. Op de 100m schoolslag zwom ik, net als op het WK, onder het limiet voor de Paralympische Spelen en op de 50m vlinderslag zwom ik een Europees Record en evenaarde ik mijn Persoonlijk Record van S12.


December 2019: Helaas zit ik niet bij de laatste 3 voor de titel: Paralympisch Sporter van het Jaar. Ik kreeg wel te horen dat ik genomineerd ben voor Sportman van Zwijndrecht. In januari hoor ik of ik het geworden ben of niet. Helaas kan ik daar zelf niet bij zijn, omdat ik op trainingsstage in Zuid-Afrika zit.


November 2019: WAUW! Ik sta op de shortlist om Paralympisch Sporter van het Jaar te worden!! Wat een eer!


November 2019: Na 6 weken ben ik weer begonnen met trainen. De opbouw zal voorzichtig gaan, want het is niet de bedoeling dat ik weer hoofdpijn krijg.


Oktober 2019: Ik ben begin van deze maand tegen de kant gezwommen en heb hier een hersenschudding aan over gehouden. Ik moet voorlopig rustig aan doen totdat ik nergens last meer van heb.


September 2019: IK BEN WERELDKAMPIOEN!!!!!!! Niet verwacht dat ik dit ooit zou kunnen zeggen. Ik ben op het WK 2x wereldkampioen geworden op de 200m wisselslag (in een Wereld Record) en op de 400m vrije slag (in een Europees Record). Ik heb ook 2 zilveren medailles gewonnen op de 100m rug en de 100m schoolslag.


Augustus 2019: Met nog 2 weken te gaan tot de start van het WK heb ik nu een trainingsstage in Eindhoven. Op 5 september vlieg ik naar Londen en dan nog een paar dagen voordat het WK dan eindelijk gaat beginnen!


Juli 2019: Ik heb te horen gekregen dat ik op het WK 5 afstanden mag zwemmen:
– 100 rug
– 100 school
– 200 wissel
– 100 vrij
– 400 vrij

Ik kan niet wachten tot het WK begint!


Juli 2019: 3 weken op trainingsstage geweest in Japan. Hard getraind en na afloop 2 dagen rondgelopen in Tokio. In tokio zijn we onder andere bij het olympisch dorp geweest en bij het zwembad.


Juni 2019: WERELDRECORD!! In Berlijn heb ik tijdens de World Series van 6 tot en met 9 juni een Wereld Record gezwommen op de 200m schoolslag. Ik heb ook 2 Europese Records gezwommen op de 400m vrij en de 200m wisselslag.


Juni 2019: Ik ben in Berlijn gekeurd en zit de komende 4 jaar in de klasse S11. Dit betekend dat ik alle wedstrijden nu met een geblindeerd brilletje moet zwemmen.


April 2019: Ik ben in Glasgow opnieuw gekeurd. Dit ging een beetje rommelig, maar er is toen besloten dat ik voorlopig in de categorie S11 zit. Ik moet bij de eerstvolgende internationale wedstrijd opnieuw gekeurd worden, omdat ze er niet helemaal uit kwamen. Dit zal waarschijnlijk in juni in Berlijn zijn.


April 2019: Yeah ik mag mee naar het WK!!!  Ondanks dat ik niet voldaan heb aan het limiet op de 100m schoolslag heeft de bondscoach besloten mij toch mee te nemen vanwege mijn huidige plaats op de wereldranglijst (4e) en vanwege mijn progressie de afgelopen maanden.


April 2019: De IPC heeft, een stuk later dan gepland, bekendgemaakt dat het WK Parazwemmen dit jaar in Londen gehouden wordt van 9 tot en met 15 september. het toernooi wordt gezwommen in het olympisch zwemstadion van Londen.


Januari 2019: De IPC heeft bekend gemaakt dat het WK dit jaar niet in Maleisië gehouden zal worden omdat Maleisië niet de veiligheid kan bieden voor alle sporters. Er wordt nu gekeken waar het WK gehouden gaat worden. De IPC zal dit in februari bekend maken.


Januari 2019: Eind januari ga ik 3 weken op trainingsstage in Zuid-Afrika om nog sterker te zijn voor het kwalificatiemoment in april.


December 2018: Ik maak per 1 januari 2019 de overstap van de JCF-selectie naar het HPC. Dit betekend dat ik nog meer in Amersfoort ga trainen zodat ik me ga kwalificeren voor het WK in Maleisië.


September 2018: Naar aanleiding van mijn artikel in het AD had SBS6 contact met mij opgenomen en hebben ze mij in aanloop naar het EK gefilmd voor het programma ‘Wat is de uitslag’. In dit programma volgen ze allemaal mensen die op een uitslag wachten. Dit kan zijn een ziekenhuis uitslag; een uitslag of je naar een bepaalde selectie bent; een uitslag als je iemand voor de 3e keer ten huwelijk vraagt, of in mijn geval de uitslag van het EK. Ik heb vandaag te horen gekregen dat de uitzending van het programma op dinsdag 25 september om 21:30u is op SBS6


Augustus 2018: Wat een maand… Nog aan het nagenieten van alles rond het EK. Allemaal publiciteit wat ik nooit gedacht had en nog vaak het verhaal vertellen hoe ik het beleefd heb. Het besef was er eerst nog niet helemaal maar met die medailles in huis lukt dat wel! Nog lekker even vakantie en opladen voor het volgende doel: WK Maleisië 2019


Augustus 2018:  2 Bronzen medailles en een 4e plaats gehaald op mijn eerste EK. 1x brons op de 400m vrije slag en 1x brons op de 200m wisselslag. Ik was 4e op de 100n schoolslag


Juli 2018: Geslaagd voor mijn HAVO Diploma!! Nu in September starten op de Johan Cruyff Academy met de opleiding Sportmarketing


Juni 2018: Op het EK in Dublin mag ik ook de 100m Scholslag zwemmen!


April 2018: Nieuwe tapstokken aangeschaft ivm  het reizen internationaal. Nu passen ze wel in mijn koffer.


April 2018: Tijdens de SwimCup Den Haag en SwimCup Eindhoven heb ik mij gekwalificeerd voor het EK Parazwemmen 2018 in Dublin. Dit toernooi vind plaats van 13 tot en met 19 augustus. Ik mag uitkomen op de 400m Vrijeslag en 200m Wisselslag. Op de 100m Schoolslag greep ik net naast het limiet.


Februari 2018: Nieuw doel op Talentboek gestart


Oktober 2017: Eerste doel Talentboek is voltooid


Juni 2017: Mooi interview in het Sport-Active Magazine. U kunt het lezen bij het kopje Media.


Maart 2017: Gestart met Talentboek voor sponsoring. Gelijk TelesportTalent geworden.

 

Neem ook eens een kijkje op mijn Talentboek pagina